Igår testade jag vårt nya våffeljärn. Mamma gör de godaste våfflorna i världen så jag ringde henne och fick receptet. Färdig våffelmix från Kungsörnen kan slänga sig i väggen - så här smakar de godaste, frasiga våfflorna. Förresten, nygräddad våffla indränkt i lönnsirap var inte helt fel.
Våfflor
8 st
4 dl vetemjöl
4 dl mjölk
25 g jäst
1/2 tsk salt
150 g smör
Smält smöret och häll i mjölken. Låt degvätskan bli 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och häll i vätskan. Tillsätt salt och vetemjöl. Rör till en jämn smet och låt jäsa under bakduk 30 minuter. Grädda!
Idag är det sköna söndag och det snöar här i Malmö. Nu väntar ett pass body pump på mig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar