onsdag 18 februari 2009

Vitaminkick

Jag har lagat en mild och god broccolisoppa av broccolin från Mossagården. Soppa är verkligen en underskattad måltid, kanske för att många inte tycker att det mättar tillräckligt. Servera soppan med en favoritmacka så håller mättnadskänslan sig längre. Om du vill ha en absolut nyttig soppa - uteslut grädden.

Broccolisoppa
4 portioner

1 stånd broccoli (500 g)
1 1/2 l kycklingbuljong
rapsolja
1 gul lök, hackad
en skvätt matlagningsgrädde
en näve hasselnötter

Hacka löken och låt den mjukna i lite rapsolja i en stor kastrull utan att den tar färg. Häll på buljongen och tillsätt broccolin i små buketter. Koka under lock tills broccolin blivit mjuk. Mixa soppan med mixerstav. Låt koka upp, smaka av med salt och peppar. Häll ev. i en skvätt matlagningsgrädde för att runda av. Rosa hasselnötter i en torr stekpanna. Krossa nötterna lätt och strö i soppan.

Inga kommentarer: