söndag 15 februari 2009

Kammusslor

Kammusslor är ett annan benämning på pilgrimsmusslor. Idag hittade jag mindre kammusslor från Findus i kyldisken på ICA, som jag blev sugen på att prova. Eftersom musslorna i sig inte smakar så mycket, tycker jag det är viktigt att man har massor av många goda kryddor när man tillagar dem. Med inspiration från receptet på baksidan av paketet, gjorde jag en spagettirätt med tomat, vårlök, vitlök, vitt vin och färsk fänkål. Enkelt och den perfekta bjudrätten.

Spagetti med små kammusslor
3 port.

250 g små kammusslor
olivolja
en skvätt vitt vin
saft från 1/2 citron
3 vitlöksklyftor
1-2 vårlökar
en bit färsk fänkål
8-10 körsbärstomater
4 st soltorkade tomater
färsk hackad bladpersilja
chiliflakes

Tina musslorna och torka av dem med hushållspapper. Bryn dem i lite olivolja. Lägg över musslorna på en tallrik. Koka ur pannan med citron och vin. Häll vinskyn över musslorna. Hacka vitlök, lök och fänkål. Bryn detta i lite olivolja. Tillsätt tomaterna och chilin och låt puttra 5 minuter. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Blanda i musslorna och nykokt spagetti. Blanda väl och strö över persiljan. Servera med nyriven parmesan.

1 kommentar:

Cilla sa...

Hej jaghar aldrig tillagat kammusslor förut men såg också findus paket i frysdisken och köpte med mej det hem, jätte bra med ett recept på baksidan, men... när det står att man ska tillsätta tomater mm och låta det puttra undrar jag vad det ska puttra i då det tydligt står att jag ska koka ur pannan med vinet och hälla det över musslorna som ligger bredvid. (när det står puttra gissar jag att det ska vara någon vätska i?)
Hur gjorde du?
Cilla