
Fläskfilé Provencale
4 pers.
fläskfilé, putsad och fin
salt, peppar, paprikapulver
vitlöksklyftor
1 stor gul lök
4 morötter
8 potatisar
torkad timjan
5-8 dl kycklingbuljong
färsk hackad persilja
Skiva löken och stek den på låg värme i smör och olja några minuter. Skiva morötter och potatis. Varva lök och rotsaker i en ugnsform. Krydda med salt, peppar och timjan. Häll över buljongen. Grädda i 200 graders värme tills allt börjar mjukna. Jag tror det tog ca 40 min.
Under tiden förbereder du köttet. Skär små fickor i filén och stick in små vitlöksbitar. Det är gott med mycket vitlök! Krydda rejält med salt, peppar och paprikapulver. Bryn filén runt om i lite smör.
Ta ut formen och lägg på fläskfilén. Grädda ca 15-20 min eller tills köttet är genomstekt. Strö över klippt persilja.
2 kommentarer:
Ser jättesmarrigt ut!Trevlig blogg:)
Tack Nina! Jag lovar att det är urgott!
Skicka en kommentar