
Potatis- och purjolökssoppa
1 1/2 purjolök
6 potatisar
smör
7 dl hönsbuljong
3 dl mjölk (lättmjölk går bra)
salt, vitpeppar
1 1/2 dl gräddfil
Skala och skiva potatisarna ganska tunt. Strimla purjolökarna. Fräs allt i smör på svag värme i en kastrull några minuter, utan att de tar färg. Tillsätt buljongen och mjölken. Låt koka under lock på svag värme tills potatisen faller sönder. Mixa soppan slät och salta och peppra. Häll i gräddfilen och låt soppan koka upp.
Kanske inget typiskt fredagstips men ett utmärkt onsdagtips! Nu ska jag ta en powernap för att senare bjuda tjejerna på paj, vin och Let's Dance. Vad lagar du ikväll? Trevligt helg!
1 kommentar:
Nu ska jag laga efter detta gamla receptet! Ska du inte ta upp bloggen igen? Den är ju superfin!
Skicka en kommentar