söndag 4 januari 2009

Absolut spätta


Djupfryst fisk går verkligen inte att jämföra med färsk. Tänk färsk rödspätta kokt i en tomatsås gjord på körsbärstomater på burk, dill, vitlök, garam masala, grädde, citron och vodka! Låter säkert konstigt men blev hur gott som helst. India meets Sweden meets Italy...

Absolut spätta
5 hg färska rödspättafiléer
1 burk körsbärstomater
1 msk tomatpuré
2 1/2 dl mini matlagningsgrädde
1 fint hackad rödlök
2 vitlöksklyftor, fint hackade
pressad citron
dillfrön
dill
en skvätt vodka
chili flakes
garam masala
salt, peppar
parmesanost, riven

Fräs löken i en kastrull. Tillsätt tomatpuré, garam masala och rör om. Häll i tomater och kryddor och låt puttra en stund. Tillsätt sedan vodka och grädde och låt koka på låg värme. Rulla spättafiléerna i små rullar och lägg i en ugnsfast form. Salta. Häll över tomatsåsen, toppa med dill och parmesan och grädda i 200 grader i ca 20 min.

Inga kommentarer: