lördag 3 januari 2009

Pepparbiffar i dijonsås



Nytt år - ny kamera. Äntligen kan ni, kära bloggläsare, se bilderna i mina inlägg. Jag vill starta bloggen 2009 med dijoninspiration. Peppriga köttfärsbiffar i krämig dijonsås. Kanske inget för viktväktare men definitivt en succé på middagsbordet.

Pepparbiffar
500 g oxfärs
2 äggulor
1 dl matlagningsgrädde
en gnutta chilipeppar
salt, peppar
3 msk grovkrossad svartpeppar

Blanda alla ingredienser utom svarpepparn i en bunke. Forma till 6 stora biffar. Doppa biffarna i svartpeppar på båda sidor. Stek biffarna i en stekpanna. Spara stekfettet.

Dijonsås
skivade färska champinjoner
matlagningsgrädde
dijonsenap
salt
kinesisk soja
honung
vitt vin
saft från citron

Stek champinjonerna i lite smör. Ställ åt sidan. Häll samtliga ingredienser i biff-stekpannan. Låt koka ihop till en god sås. Till tre dijonfantastportioner använde jag ca 3 dl grädde och ganska mycket dijon. Smaka av såsen med salt och peppar och tillsätt biffar och champinjoner. Som tillbehör passar rostade småpotatis smaksatta med rosmarin. Hederlig kokt potatis eller pressad potatis är också gott.

1 kommentar:

M sa...

Mycket gott och väldigt uppskattat. Fick dock veta att jag borde servera i kopparpanna. Hälsa TEJR