söndag 25 januari 2009

Vilda Wallenbergare

Måtte januari vara slut snart. Här i Malmö känns det som det sänkt sig ett dystert, grått täcke över stan. Tur att det finns god mat som livar upp. Vad sägs om Wallenbergare gjorda på älgfärs, ett gott potatismos, stekta skogschaminjoner, lingon och lätt kokta sockerärtor? Biffarna smakar ganska mycket vilt, så den som har svårt för mycket viltsmak bör dryga ut färsen med t ex fläskfärs.

Vilda Wallenbergare

500 g älgfärs
3 äggulor
1 dl grädde
1 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
torkad dragon
salt, vitpeppar
cayennepeppar

Blanda alla ingredienserna och forma till stora biffar. Stek i smör. Riktiga Wallenbergare innehåller enbart grädde men jag tycker det funkar lika bra med grädd-mjölk.

1 kommentar:

J sa...

Låter gott! Själv blev det pasta med barilla sås i min ensamhet..... jag hade hellre blivit bjuden av dig. Ska prova deta receptet när Martin kommer hem nästa helg. /sis