Ikväll bjussar jag på mitt bästa recept på nyttigt men krispigt pajskal. Jag har testat många varianter med grahamsmjöl etc. men detta blir absolut godast.
3 dl dinkelmjöl
en gnutta salt
1 msk krossat linfrö
75 g smör
3/4 dl kesella, 1 %
Kör alla ingredienser utom kesellan i en matberedare till en smulig massa. Rör i kesellan och mixa snabbt ihop till en boll. Låt degen vila i kylen i plast 30 min-1 h. Tryck ut degen i en pajform, nagga bottnen. Ställ formen 10 minuter i frysen. Förgrädda pajskalet i 200 grader i 10-12 minuter.
Tips på fyllning:
Broccoli, skinka och fetaost
Äggstanning: vispa 3 ekologiska ägg med 2 dl lättmjölk, salta och peppra.
Grädda i 180 grader i 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar