måndag 19 januari 2009

Bästa pajskalet

Ikväll bjussar jag på mitt bästa recept på nyttigt men krispigt pajskal. Jag har testat många varianter med grahamsmjöl etc. men detta blir absolut godast.

3 dl dinkelmjöl
en gnutta salt
1 msk krossat linfrö
75 g smör
3/4 dl kesella, 1 %

Kör alla ingredienser utom kesellan i en matberedare till en smulig massa. Rör i kesellan och mixa snabbt ihop till en boll. Låt degen vila i kylen i plast 30 min-1 h. Tryck ut degen i en pajform, nagga bottnen. Ställ formen 10 minuter i frysen. Förgrädda pajskalet i 200 grader i 10-12 minuter.

Tips på fyllning:
Broccoli, skinka och fetaost

Äggstanning: vispa 3 ekologiska ägg med 2 dl lättmjölk, salta och peppra.

Grädda i 180 grader i 30 minuter.

Inga kommentarer: