
Moussaka
4 port
2 stora auberginer
600 g nötfärs
1 fint hackad gul lök
pressad vitlök i massor (förkyld som jag är)
garam masala, chilipulver, paprikapulver
timjan
en skvätt vitt vin
1 burk krossade tomater
en skvätt balsamvinäger
1 tsk Canderel strö
salt, nymalen svartpeppar
3 dl grädde
riven ost
Skär auberginen i skivor och bryn dem på båda sidor i lite olivolja. Salta. Bryn köttfärs och lök. Tillsätt tomater, kryddor, balsamvinäger och Canderel. Låt småputtra tills vätskan kokat ihop. Varva aubergine och köttfärs i en form. Häll över grädden och toppa med osten. In i ugnen i 175 grader ca 30 min. Servera med en härlig sallad.
4 kommentarer:
Det måste vara teskeden Canderel som gör det ;) /sis
Åh, det lät ju jättesmaskigt!! Kommer ni till Götet i sommar..? Kram //Maddie
Hej Maddie!
Vi bör absolut komma till Götet i sommar. Imorgon bär det av till Orust för en veckas semester. Om ni har lust är ni hjärtligt välkomna att komma och hälsa på oss! Kram
Åh, Vad mumsigt! =)
Skicka en kommentar