
Gårdagens middag blev detta:
Torskrygg med dill, zuccini och tomater
4 port.
4 torskryggar (el. annan vit fisk)
2 dl grädde
1 zuccini
körsbärstomater
en bunte dill
2 dl buljong (jag körde skaldjurfond)
1 tsk dillfrön
salt och svartpeppar
Till servering: grönsallad och ångkokt broccoli
Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta. Koka upp grädde, buljong och dillfrön. Tillsätt hälften av dillen. Häll grädden över fisken och gratinera i ugnen i 200 grader tills fisken är genomstekt (ca 25 min). Skär zuccinin i tärningar, halvera tomaterna. Fräs zuccinin i en skvätt olivolja, tillsätt tomaterna mot slutet. När fisken nästan är klar, häll över grönsakerna och toppa med resten av dillen. Salta och peppra. Eftersom detta är en ganska mild rätt i smaken kan det nog vara gott att tillsätta lite chiliflakes om man gillar det lite mer spicy.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar