
Pad thai
3-4 port.
2 kycklingfiléer, strimlade
250 g breda risnudlar
1/2 purjolök, strimlad
1 bit vitkål, grovt strimlad
1 charlottenlök, fint hackad
2 vitlöksklyftor, fint hackade
3 ägg, uppvispade
sesamolja
1/2 tsk chiliflakes
2 msk fisksås
2 msk råsocker
2 msk färskpressad limejuice
1 dl grovt hackade jordnötter
kikkoman soja
färsk koriander
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Blanda fisksås, socker och limejuice i en skål. Fräs vitlök, lök, kål och purjo i en stekpanna. Tillsätt äggen efter några minuter och rör med en trägaffel tills äggen stelnat. Lägg äggröran på en tallrik. Häll lite sesamolja i pannan och stek kycklingstrimlorna i chiliflakes. Tillsätt soja efter smak. Tillsätt sedan nudlarna, äggröran och fisksåsblandningen i pannan. Blanda väl. Strö över jordnötterna och toppa med grovt hackad koriander. Servera med citronklyftor.
3 kommentarer:
HEj Carro,
låter jättegott. Kanske hit man ska gå de där dagarna när hjärnan hittar noll inspiration...
Hoppas allt är bra med dig,
Kram
Malin
Hej! Ser att inlägget är gammalt men jag snor detta recept om det går bra. Kommer också rekomendera det i min blogg om det smakar bra ;) Men jag länkar naturligtvis hit. Hoppas du inte misstycker!
Hej! Ser att inlägget är gammalt men jag snor detta recept om det går bra. Kommer också rekomendera det i min blogg om det smakar bra ;) Men jag länkar naturligtvis hit. Hoppas du inte misstycker!
Skicka en kommentar