Carolines favoritbröd
2 st
4, 5 dl dinkelmjöl
5 dl grahamsmjöl
2 dl vetegroddar
2 dl havrekross
1,5 dl vetekli
1,5 dl grovt rågmjöl
1,5 tsk salt
1 tsk brödkrydda
5 tsk bikarbonat
Blanda 1 l lättfil med 1,5 dl brödsirap
Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke. Tillsätt filblandningen. Häll upp i avlånga, bröade formar. Grädda i 2 h i 175 grader, täck formarna med folie mot slutet.
Tycker du att det är väl många olika brödsorter? Första gången är det mycket att släpa hem men sen finns ju allt hemma till nästa bak. Det går finfint att variera mjölsorterna, mitt bröd brukar smaka olika varje gång beroende på vilka mjölsorter jag har hemma. Det går bra att ersätta med havregryn. Tillsätt även gärna olika fröer eller nötter, t ex solros, valnötter eller pumpakärnor. Linfrön är bra för magen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar