Kanelbullar
30-40 st
Deg:
150 g smör el. margarin
1/2 l mjölk
50 g jäst
1/2 tsk salt
1/2 dl socker
10-15 dl vetemjöl
Fyllning:
150 g smör
1 1/2 dl socker
4 tsk kanel
Pensling: 1 ägg, pärlsocker
Smält matfettet, häll i mjölken och värm till 37-40 grader. Smula sönder jästen i en degbunke och lös upp den med en del av degspadet. Häll i resten. Tillsätt salt, socker och det mesta av mjölet. Knåda väl och ställ sedan degen att jäsa under bakduk till dubbel storlek. Ca 30-40 min.
Kavla ut degen till ett rektangulärt stycke. Bred på fyllning med en slickepott. Rulla ihop degen till en rulle och skiva snurrorna. Låt jäsa i appersformat på plåt, ca 20-30 min. Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 250 grader ca 8-10 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar