söndag 23 augusti 2009

Enkelt är gott

Här kommer ett billigt middagstips såhär strax innan löning. Hur enkelt som helst, hur gott som helst. Har man inte färsk basilika hemma kan man ta torkad.

Spagetti rosso
2 port.

spagetti
1 burk tomater på burk (jag använde körsbär)
2 vitlöksklyftor, fint hackade
2 charlottenlökar (vanlig funkar lika bra), fint hackad
olivolja
en skvätt vitt vin (el. citronsaft alt. balsamvinäger)
en gnutta råsocker
chilifakes
svartpeppar, salt
färsk basilika (om man ändå har hemma)
färskriven parmesan (om man har en bit i kylskåpet)

Låt löken svettas på låg värme i olivolja. Häll över tomaterna och tillsätt vin, socker och chili. Låt småputtra i fem minuter. Tillsätt grovt hackad basilika. Blanda med nykokt spagetti och servera med parmesan, basilika och nymalen svartpeppar.

Inga kommentarer: