söndag 15 november 2009

Calavodosdoftande kycklinggryta

Ikväll har jag lagat en gryta som var både enkel och supergod. Calvados ger en fantastisk smak (även i mat) och detta är dessutom en perfekt bjudrätt. Kycklingfilé, lök, vitlök, champinjoner, grädde, soja, rosmarin, calvados, honung och äpplebitar fick koka ihop och gav en mjuk men karismatisk smak. Grytan serverade jag med jasminris. Måtten är ungefärliga.

Calvadosdoftande kycklinggryta
4 portioner

4 kycklingfiléer, skurna i munsbitar
1 gul lök, fint hackad
2 vitlöksklyftor, fint hackade
10-15 champinjoner, skurna i bitar
2 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde
1 msk honung
1/2 kycklingbuljongtärning
kinesisk soja efter smak & tycke
3 fasta äpplen, skalade och skurna i små bitar
färsk rosmarin, fint hackad
salt, peppar

Bryn löken och lägg över i en gryta. Bryn kyckling så att den får färg på utsidan och lägg den i grytan. Låt alla ingredienser utom äpplebitarna koka ihop ca 10 min. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt äpplet och låt koka nästan mjuka (ca 5 min).

Inga kommentarer: