lördag 7 november 2009

2 rätter á la Italien

Lasagne

Bruschetta

Machésallad med rostade hasselnötter & honungsvinägrett


Två av mina absoluta favoriträtter: bruschetta och lasagne. Att slänga ihop en lasagne tar inte så långt tid som man tror, har man bråttom rekommenderar jag färska lasagneplattor som tar ca 20 min i ugnen. Till lasagnen serverade jag en machésallad med spetspaprika, sugarsnaps, granatäpple, rostade hasselnötter och en urgod honungsvinägrett gjord på vitvinsvinäger, rapsolja, honung, salt och peppar.
Bruschetta måste vara enklaste och godaste förrätten: tärna några goda tomater, finhacka vitlök, häll över en bra olivolja, salt & peppar, en skvätt balsamvinäger och rikligt med hackad färsk basilika. Låt stå och dra ett par minuter. Rosta en bit bröd i ugnen. Garnera med tomathacket och dra ett varv med pepparkvarnen.

Inga kommentarer: