måndag 20 april 2009

Kålfrälst

Att då och då planera in en oplanerad helg gillar jag. Ofta är det så enkelt att boka in kalendern flera veckor i förväg. Helgen som just har gått var just en oplanerad och spontan sådan. I lördags serverade jag några vänner vad ni ser på bilden - entrecote med massor av goda tillbehör; tomat/mozzarella, lättkokt sparris med hembakade tomater, knaperstekt bacon och riven parmesan, en blandad sallad och det bästa av allt - smörfräst savoykål med smak av vitlök och citron. Jag är egentligen inte någon kålfantast men efter att ha blivit bjuden på något liknande hos vänner i Götet på påskafton (tack Maddie - du är en fantastisk kock) blev jag kålfrälst. Smörfräst savoy passar till det mesta.

Smörfräst savoykål

Skär kålen i mindre bitar och förväll den i buljong. Låt den rinna av innan du fräser den i lite smör tills den mjuknat. Tillsätt grädde och låt koka ihop. Blanda i fint hackad vitlök, rivet citronskal, salt och peppar.

Inga kommentarer: