onsdag 5 oktober 2011

Brödtips

Här kommer ett litet brödtips till alla er som liksom jag är trött på affärens skumgummibröd. Ett bra alternativ till oss som inte hinner eller orkar ge kärlek till en egen surdeg. Hoppa frukten om du inte gillar frukt i bröd. Brödet smakar fantastiskt till den här soppan.

Dinkelbröd

5 dl siktat dinkelmjöl
1 dl fiberberikade havregryn
1/2 dl krossade linfrön
150 g torkade aprikoser
2 tsk bikarbonat
2 dl nötter (jag tog hasselnötter)
1 tsk salt
4 dl yoghurt 3%

2 msk solroskärnor
2 msk pumpakärnor

Sätt ugnen på 175 g. Smörj en avlång form ca 1 1/2 l. Blanda mjöl och gryn i en bunke. Skär aprikoserna i bitar. Blanda aprikoser, nötter, linfrö, bikarbonat och salt i mjölblandningen. Rör ner yoghurt och blanda till en kladdig deg. Häll degen i formen och avsluta med kärnorna. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme.

Inga kommentarer: