måndag 9 mars 2009

Nyttig thaiwok

Idag är det måndag och då får jag oftast ett måste-äta-nyttigt ryck. Jag blev inspirerad av ett viktväktarrecept som jag ändrade lite grann. Resultatet blev över förväntan. Självklart kan valet av grönsaker varieras. Räkor kan ersättas med kyckling.

Nyttig thaiwok
4 port.

250 g risnudlar
2 msk fisksås
2 msk tomatpuré
1 tsk Canderel strö (sötningsmedel)
saften av 1 lime
2 tsk sesamolja
150 g vitkål, strimlad
2 morötter, fint strimlade
1 ask böngroddar
6 salladslökar, skurna i långa strimlor
1 uppvispat ägg
175 g skalade räkor
25 g salta cashewnötter, hackade
1 tsk chiliflakes

Tillaga nudlarna enligt förpackningens instruktioner. Låt svalna. Blanda fisksås, tomatpuré, Canderel och lime i en liten skål.

Värm en wok eller stekpanna med olja. Sesamolja ger extra god thaismak. Lägg i nudlar och grönsaker. Låt allt fräsa på ganska hög värme ca 5 min. Skaka pannan och rör om under tiden. Tillsätt räkor och fisksåsblandningen och låt allt fräsa tills det är riktigt varmt. Rör i ägget och blanda väl. Servera i skålar och strö över chiliflakes och nötter.

1 kommentar:

Anonym sa...

Åhå, tack så mycket! =D Roligt att höra! Din verkar inte vara så dum den heller ;)

"Wow, vilken fin blogg! Alltid lika roligt att upptäcka en ny, härlig blogg. Keep up the good work!
Skrivet av Caroline 2009-03-09 kl 19:50"