Krispig machésallad med honungsvinägrett
Ugnsbakad torsk med ägg, räkor och dillsås
Måndagen kickades igång med en fräsch GI-middag. Vad sägs om ugnsbakad torsk med ägg- och dillsås och en krispig machésallad? Superenkelt och riktigt gott. Potatislovern väljer kokt eller pressad potatis till.
Ugnsbakad torsk med ägg- och dillsås
3 portioner
400 g torskfilé (jag använde Findus djupfryst)
3 nästan hårdkokta ägg
ev. 1 dl grovt hackade räkor
1 dl grädde
2 dl kokande vatten
en skvätt fiskfond
1 msk fint hackad dill
maizena
Sallad:
machésallad
ruccola
Vinägrett: rapsolja, vitvinsvinäger, lite honung, salt och peppar
en näve blandade fröer: solrosfrön, pumpakärnor etc.
Lägg den tinade fisken i en ugnsfast form med en skvätt olivolja och laga i ugn 125 grader ca 20 minuter (beroende på bitarna). Under tiden gör du såsen: Koka ihop grädde, vatten, fiskfond. Tillsätt dillen, salta och peppra. Smaka av. Red med maizena. När fisken nästan är klar: rör i ägghacket och räkorna i såsen. Ta ut fisken och häll över den smarriga såsen. Servera med salladen.
2 kommentarer:
Mâche, uttalas ungefär masch. Inte maché. :D
Fantastiskt gott!
Tack!
Skicka en kommentar