Carolines fisksoppa
ca 4 portioner
150 g laxfié
150 g torskfilé
200 g färska räkor
1 fint hackad gul lök
1 fint hackad vitlöksklyfta
0,5 g saffran
1 msk tomatpuré
1 stor morot
1 stor fänkål
1 bit palsternacka
ca 1/2 flaska vitt vin
ca 4-5 dl fiskbuljong (alt hemmagjord räk- eller fiskfond)
4 dl grädde
cayennepeppar
salt & peppar
dill
Tärna morot, palsternacka och fänkål i små tärningar. Fräs med lök och vitlök i lite olivolja några minuter. Tillsätt tomatpuré och saffran och fräs en minut. Tillsätt vin och buljong. Låt koka ihop 5-10 minuter. Tillsätt därefter grädden och kryddor. Smaka av och tillsätt eventuellt mer vin/buljong/cayenne. På slutet lägger man i fisken skuren i små tärningar och dekorerar med färsk dill. Serveras med ett gott surdegsbröd.
2 kommentarer:
Underbar soppa! Lagade den igår och den var supergod!
Kram
Vad roligt att du gillade den Fröken A! :) Kram
Skicka en kommentar