Äggröra har en given plats på mitt frukostbord på helgerna. Många verkar endast äta äggröra när det serveras på hotellfrukostar men jag lovar att det är hur enkelt som helst att lyckas med egen - och det smakar så mycket godare än hotellens!
Äggröra
1 stor portion
2 ekologiska ägg (för smakens (!) & kycklingarnas skull)
en skvätt grädde el. mjölk
1 msk smör
örtsalt
Vispa samman ägg och mjölk i en skål. Smält smör i en kastrull på låg värme och häll i äggröran. Låt äggröran stelna långsamt, på låg värme, rör hela tiden med trägaffel. Ta den från pannan så fort den börjar få din favoritkonsistens. Salta efter behag. Tips: variera och rör i färska örter.
1 kommentar:
Då ska vi prova det när vi vaknar i morgon. Nu ska jag mata lillkillen. Undrar om Norge vinner?? Det var min favorit.... vi skulle ha slagit vad i år syrran!
Skicka en kommentar