Kardemummasnäckor
ca 25 st
Vetedeg
12 dl vetemjöl
3 dl standardmjölk
1,25 dl strösocker
100 g smör rumstempererat
1 ägg
1,5 tsk salt
2 msk krossade kardemummakärnor
3/5 pkt jäst
Blanda alla ingredienser i en bunke och knåda i 10-15 minuter (!). Har du en tjusig kitchen aid eller liknande kör du degen i denna 10 min. Låt degen vila övertäckt med en bakduk ca en timme. Den ska bli dubbel storlek.
Fyllning
smör
50% strösocker
50% råsocker
krossade kardemummakärnor
kanel
Kavla ut degen så att den blir ca 3 mm tunn och 30 cm bred. Bred ut rikligt med smör, strö sedan över socker, kardemumma och kanel. Snåla inte. Rulla ihop degen och skär ut ca 25 bitar. Lägg bullarna i bakformar på en plåt och låt jäsa ca 60 min under bakduk. Strö över lite råsocker och kardeumma på toppen, grädda dem sedan i ugnen på 230 grader ca 6 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar