
Thaigryta
4-6 portioner
3 stora kycklingfiléer, skuren i strimlor
1 gul lök, hackad
svamp, skuren i bitar
1/2 zuccini, skuren i tärningar
1 gul paprika, skuren i stora bitar
en bit färsk ananas, i stora tärningar
riven ingefära
hericot verts
broccolibuketter
pressad vitlök
1 burk kokosmjölk
kycklingbuljong 2-3 dl
1/2 msk fisksås
1 pressad lime
riven ingefära
Canderel strö
chiliflakes
chilipulver
röd currypasta
sesamolja
Bryn svamp och lök utan att den får färg. Lägg över i en stor gryta. Bryn kycklingen i 1 min på hög värme i sesamolja utan att den blir färdig. Lägg över i kastrullen. Tillsätt koksmjölk, buljong, paprika, zuccini och kryddor. Låt småputtra några minuter, tillsätt sedan hericot vert och broccoli. Slutligen, häll i ananas och låt bli varmt. Servera med cashewnötter, rostade och kryddade med chilipulver och salt.
1 kommentar:
låter gott!! Här kockade maken och gjorde leilas pad thai från recept.nu - mycket gott det med! jag lekte med lillemannen och badade :) /sis
Skicka en kommentar