torsdag 20 oktober 2011

Irresistible

För man kan ju inte frysa när man åker hem från BB. Hemklickad från Zara som har alldeles för fina babykläder.

onsdag 19 oktober 2011

Inspirationstörstig

Min inspiration i köket har verkligen gått på lågvarv de senaste månaderna. Jag sätter upp Systrarna Eisenmans Mingelmat på årets önskelista!

tisdag 18 oktober 2011

Väskan packad

BB-väskan står färdigpackad och redo. Full av dextrosol, kexchoklad och söta babykläder. ❤

Lata dagar

Idag kunde barnmorskan konstatera att vår lilla baby efter förra veckans vändningsförsök minsann fortfarande ligger med huvudet nedåt, fixerat. Duktig bebis. Efter det beskedet tyckte jag att jag var värd ett vaniljhjärta igen. Stannade till på Vellingeblomman för att köpa ljung och hittade det vackra skira silvergrå trädet Corokia - min nya favoritväxt. Hoppas den är lättskött för jag är inte direkt känd för att ha gröna fingrar.

Oj, vad fin

Med några mjuka kuddar blir det här en perfekt amningsfåtölj. Jag talar om IKEAs nya populära rottingfåtölj Storsele. Stolen finns även i svart. Jag vill ha den i natur. Come to mama!

måndag 17 oktober 2011

Välkommen mammaledighet!

Firar första dagen på min mammaledighet med kaffe och vaniljhjärta på vår nya fina blocketfyndade kökssoffa. Man kunde ha det sämre.

torsdag 13 oktober 2011

Vill ha

Åh, jag bara älskar fina livsmedelsförpackningar. Oljan får Zeta får gärna pryda mitt kök snart.

onsdag 5 oktober 2011

Brödtips

Här kommer ett litet brödtips till alla er som liksom jag är trött på affärens skumgummibröd. Ett bra alternativ till oss som inte hinner eller orkar ge kärlek till en egen surdeg. Hoppa frukten om du inte gillar frukt i bröd. Brödet smakar fantastiskt till den här soppan.

Dinkelbröd

5 dl siktat dinkelmjöl
1 dl fiberberikade havregryn
1/2 dl krossade linfrön
150 g torkade aprikoser
2 tsk bikarbonat
2 dl nötter (jag tog hasselnötter)
1 tsk salt
4 dl yoghurt 3%

2 msk solroskärnor
2 msk pumpakärnor

Sätt ugnen på 175 g. Smörj en avlång form ca 1 1/2 l. Blanda mjöl och gryn i en bunke. Skär aprikoserna i bitar. Blanda aprikoser, nötter, linfrö, bikarbonat och salt i mjölblandningen. Rör ner yoghurt och blanda till en kladdig deg. Häll degen i formen och avsluta med kärnorna. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme.