tisdag 27 september 2011

Rosa Bandet armband

Dagens shoppingtips: För ynka 75 riksdaler blir det fina läderarmbandet ditt och pengarna går till bröstcancerforskning. Finns på Lindex.

torsdag 22 september 2011

Älska äpplen

På tal om äpplen. Här kommer recept på min senaste favorit av äppelkakor.

Äppelkaka med mandel

4 ägg
3 dl socker
150 g mandelmassa
2 msk kanel
4 dl vetemjöl
4 äpplen
3/4 dl pärlsocker
75 g smör

Vispa ägg och socker pösigt. Riv mandelmassan grovt och blanda den med mjöl och kanel i en bunke. Vänd ner mjölblandningen i smeten. Häll smeten i en smord, bröad form med avtagbar kant. Kärna ur och skiva äpplena tunt. Tryck ner skivorna i kaksmeten och strö över pärlsocker. Hyvla smöret med osthyvel och täck kakan med detta. Grädda kakan i 180 grader ca 45-50 minuter. Avnjutes godast ljummen med en klick vaniljglass.

Kära baby

Snart, väldigt snart är vår lilla parvel här hos oss. Jag längtar nu. Trots att han ligger där i min mage och påminner mig om sin existens mest hela dagen kan jag ändå inte riktigt förstå vad som händer. Men hjärnan ställer om. Och kroppen orkar inte riktigt vad den brukar. Det blir mycket vila nu, många glas äppelmust och mycket babysurf. Hur söta är inte tightsen från Minirodini?

måndag 5 september 2011

Goda grejer

Frossar i chokladdoppade gojibär, Kiviks äppelmust och rött te med smak av rabarber och vanilj. Valnötsoljan var spännande men jag har inte riktigt bestämt mig om jag gillar den eller inte.