söndag 28 mars 2010

Vuxenvarning

Mer vår än så här blir det inte. Idag har jag "påtat i trädgården" och jag måste erkänna att jag tycker det är sjukt mysigt. Nu blir det helstekt pippi med rödbets- och fetaostsallad.

Tempo Bar & Kök

Innan jag glömmer måste jag ju varmt rekommendera alla Malmöbor eller Malmöbesökare ett besök på restaurang Tempo på Möllan. Själv fattar jag inte att jag har kunnat missa denna pärla i hela 3 år. Tempo bjuder på skön avslappnad atmosfär, en meny med spännande och ibland oväntade smakkombinationer och sist men inte minst mycket trevlig personal. Minus för att de inte verkar ha någon hemsida. Förrätten svartrötter med kastanjeströssel smakade gudomligt och efterrätten vaniljglass med äpple, rosmarin och kolasås var en perfekt avslutning.

Helg!

Lördagens middag bestod av entrecote med en vårig och italien inspirerad sallad med ruccola, basilika, söta pärltomater, avokado, vårlök, parmesan och granatäpple. Försökte mig på att reducera en egen balsamicokräm men så här i efterhand borde jag nog haffat en flaska på ICA istället. Brände min fina reduktion så att hela huset luktade balsamvinäger. Trevlig söndag!

söndag 14 mars 2010

Tjejdag

Efter en intensiv vecka på jobbet kom äntligen helgen som inleddes med spa, lunch och shopping med mamma och syster. Lördagen startade med hett bad, ansiktsmassage och tedrickande i relaxen på Trivas på Råå. Lunchen intogs på Pappis i Helsingborg men jag måste tyvärr visa tummarna ned för deras minst sagt slabbiga ceasar sallad. Fikat vägde upp lunchen; morotskaka på favoriten K & Co. Färgglatt och strössel verkar inne just nu! Tack mam och sis för en härlig dag! Kram

torsdag 4 mars 2010

I'm back

Kära bloggläsare (om ni nu finns kvar?), Carolines Favoriter har hamnat något i skymundan i mitt liv den senaste tiden. Trogna läsare vet att jag har börjat nytt jobb vilket har medfört att mitt matlagningsintresse och min energi legat på ungefär noll om kvällarna. Men efter veckor av stuvade makaroner, pyttipanna och annan svennemat är jag tillbaka. Ikväll bjöds det på saftig, teriyakimarinerade kycklingfiléer med ångkokt spenat, sparris och röd paprika. Marinaden gjorde jag på fint hackad vitlök, färsk riven ingefära, en gnutta råsocker blandat med kikkoman soja och en skvätt blodgrapejuice. Marinerade kycklingen i ca en timme, därefter stektes den för att få stekyta för att sedan stekas klart i ugnen (ca 15 min) i 150 grader. Grönsakerna ångkokades i kastrull med IKEAs ånginsats - som för övrigt är min absoluta nyupptäckt i kökslådorna.