fredag 31 oktober 2008

Fredagstipset


Det gamla ordspråket att vägen till mannens hjärta går via magen stämmer enligt min uppfattning väldigt väl. Jag och mina tjejkompisar har genom åren många gånger berört ämnet dejtande och mat. Poplärast och mest framgångsrik har nog alltid Marias förförargryta varit. Grytan har förgyllt många dejter vill jag lova. Marias förförargryta är egentligen inget annat än 80-tals klassikern Heta räkor, dvs. skalade räkor med grädde, tomatpuré, chili m.m. En annan variant är rödspätta i mousseranse sås. Ytterligare en maträtt som jag tror passar in som förförarrätt är Jamie Olivers pasta med scampi, citron, vin, ruccola och tomat. Om man som jag har en viss förkärlek till det italienska köket kan jag garantera att detta blir en succé på dejten. Tips! Pimpa gärna pastan med extra körsbärstomater

Bästa kryddan

Om var tvungen att välja en enda krydda som jag anser är ett måste i varje kök så blir det utan tvekan Herbamares örtsalt. Vilken fantastisk produkt. Funkar på nästan allting. Lyfter i princip alla rätter. Det är nästan så att jag har det med mig i handväskan, men bara nästan. Vore kanske för övrigt ett bra förslag till produktutveckling - Herbamare i fickformat!

torsdag 30 oktober 2008

Lunchlådor



När jag i måndags tog en snabbtitt på veckans meny från företaget som levererar lunchmat till jobbet kunde jag snabbt konstatera att det blir lunchlådor hela veckan. Bruna bönor, kalops och köttfärslimpa är inte mina favoriter. Tyvärr, jag är inte speciellt förtjust i husmanskost. En god lunchlåda gör mig däremot alltid glad. Då ska den dock vara god och inte från ICA:s frysdisk. Allra trevligast är det förstås att gå ut och äta lunch men jobbar man som jag i ingenmansland får man hålla tillgodo med lunchlådan. Idag blev det rester av gårkvällens sallad:

Sugar snaps
Gula & röda tomater
Blandad sallad på påse
Rostade pinjenötter
Mozzarella skuren i bitar
Kidneybönor

Vinägrett: Balsamvinäger, olivolja, en gnutta råsocker, salt och svartpeppar, örtsalt

måndag 27 oktober 2008

Citruskick


Efter en seg och trött måndag tvingade jag mig ut på en rask promenad i mörkrets Malmö ikväll. Riktigt skönt med välbehövlig luft. Jag tror att man helt enkelt måste trotsa höstmörkret (och Skånevädret!). Nu försöker jag inbilla mig att grapefrukt är mycket godare än de chokladglassrester som finns i frysen. Glassen blev för övrigt väldigt god och serverades med mangosorbet - suverän kombination.

torsdag 23 oktober 2008

Choklad, choklad och ännu mer choklad


Jag älskar choklad. Chokladglass med marshmallows, kan det bli bättre? Blev inspirerad av senaste numret av LagaLätt och har förberett efterrätten för imorgon kväll. Mums, vilken tur att det finns slickepott så att man får smaka lite när man förbereder. Over and out!

tisdag 21 oktober 2008

Sallad med färska rödbetor och chèvre














Jag gjorde precis en riktigt god sallad med färska rödbetor, chèvre och färska örter. För alla som vill lyfta denna mörka och blåsiga tisdagkväll till en högre nivå - testa denna goda och nyttiga sallad.

Kokt hel dinkel
Kokta färska rödbetor
Färsk spenat
Tomat
Kikärtor på burk
Rostade pinjenötter el. andra favoritnötter
En bit chèvre
Färsk timjan och basilika

Dressing:
Blanda olivolja, balsamvinäger med flingsalt, svartpeppar och pressad vitlök

Blanda ihop salladen, smula över chevré och häll över dressingen. Servera med kanske världens godaste knäckebröd; Vilmas råg med havssalt. Smaklig spis!

Första inlägget

Mitt första blogginlägg men förhoppningsvis inte det sista..